O lege nescrisa spune ca vinul alb este asociat intotdeauna cu carnea rosie, iar vinul alb se imbina bine cu gustul pestelui. Adevaratii cunoscatori sustin ca un vin potrivit va sublinia savoarea preparatelor si va influenta in mod pozitiv starea de spirit a invitatilor. Pentru a simplifica lucrurile, am pregatit acest articol in care vei afla care este vinul perfect in functie de carnea preparatului tau:
-
Carnea de vina te va duce mereu cu gandul la un vin rosu. Avand o textura atoasa este potrivit un vin aromat precum Feteasca Nagra.
-
Carnea de porc este carnea preferata a romanilor. Din cauza faptului ca este o considerata o carne grasa se imbina perfect cu vinul rosu, sec si de aciditate ridicata. In acest caz, poti opta pentru Feteasca Neagra, Pinot Noir sau Merlot.
-
Carnea de vanat este un rasfat pentru papilele gustative si trebuie asortata cu un vin puternic. Pentru un ospat pe cinste cu carne de vanat va asteptam la Restaurantul Castelul Printul Vanator.
-
Carnea de miel este delicioasa daca gustul ei este sustinut de un Cabernet Sauvignon.
-
Pentru carnea de pui este indicat un vin alb precum Feteasca Regala, Sauvignon Blanc sau Riesling.
-
Carnea de curcan merge combinata perfect cu un vin rose, dar si cu unul rosu pentru a-I sustine gustul si savoarea.
-
Dupa cum spuneam si in introducere, preparatele pe baza de peste sunt completate perfect de catre vinul alb. Indiferent de intensitatea gustului, aciditate sau tarie, gustul pestelui si al vinului alb iti vor desfata simturile.
-
Fructele de mare, la fel ca si pestele merg cel mai bine cu vinul alb. Cel mai indicat este
Chardonnay, dar la fel de bine se potriveste si Riesling sau Sauvignon Blanc.